Projecten
Jan 1

Riethuys Almelo

Riethuys Almelo

Vernieuwbouw van Gemeentelijk Monument door Su-VC

Het Gemeentelijk Monument stond enige tijd leeg, maar plannen voor ontwikkeling werden niet gerealiseerd, voornamelijk vanwege tegenstand van de monumentencommissie. Oorspronkelijke plannen omvatten de bouw van 24 zorggerelateerde appartementen, maar slaagden er niet in om goedkeuring te krijgen.

Efficiënte Omgevingsvergunning binnen 4 Maanden

Su-VC diende binnen slechts 4 maanden de omgevingsvergunning in voor het herontwikkelingsproject. Er werden meerdere overleggen gevoerd met Stichting 't Oversticht, de monumentencommissie, om tot overeenstemming te komen. Het uiteindelijke plan omvatte 34 sociale woningbouwappartementen, waarmee een maatschappelijk relevante bijdrage werd geleverd.

Tegenslag en Herstel na Brand

Slechts vier dagen voor de geplande start van de bouw werd het monument getroffen door een inbraak en brandstichting, waardoor de eerste verdieping en kapverdieping verloren gingen. Dit vereiste niet alleen een nieuwe omgevingsvergunning, maar ook nieuwe houtconstructieberekeningen en andere aanpassingen.

Professionele Onderhandelingen met Brandverzekering

Su-VC voerde onderhandelingen met de brandverzekering om de schade te dekken en het herstelproces te financieren. Dankzij  vastberadenheid en expertise kon het project doorgaan en kon het monument worden hersteld.

Respectvolle Vernieuwbouw met Behoud van Authentieke Elementen

Het monument werd vernieuwbouwd met respect voor de authentieke elementen ervan. Ondanks de tegenslagen werd het karakter van het monument behouden en kreeg het een nieuw leven als sociale woningbouwcomplex, wat bijdraagt aan de leefbaarheid van de omgeving.

Verder lezen

Bekijk meer