Het ontzorgings- programma

Wij werken samen met de provincie Zeeland en Noord-Brabant voor het klimaat ontzorgingsloket voor maatschappelijk vastgoed.

Samenwerken

Het klimaat ontzorgingsprogramma

Ik heb interesse

Het Klimaat Ontzorgingsprogramma is een initiatief gericht op het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed, met als doel het verminderen van energie- en gasrekeningen en het verlagen van CO2-uitstoot. Sinds 2023 heeft SU-VC zich toegewijd aan het ondersteunen van de Provincie Zeeland en Noord-Brabant door middel van inspecties, rapportages, adviezen en uitvoeringen/begeleidingen van verduurzamings- en ontwikkelingsprojecten.

Door het uitvoeren van gebouwopnames kunnen zwakke punten in de energie-efficiëntie van gebouwen worden geïdentificeerd. Deze bevindingen worden vervolgens gerapporteerd, waarbij aanbevelingen worden gedaan voor mogelijke verbeteringen.

Op basis van deze rapportages worden adviezen op maat geformuleerd om het maatschappelijk vastgoed te verduurzamen en energiebesparende maatregelen te implementeren. Dit omvat niet alleen het vervangen van verouderde systemen door energiezuinigere alternatieven, maar ook het integreren van duurzame energiebronnen zoals zonnepanelen en warmtepompen.

Daarnaast biedt SU-VC bouwmanagement- en begeleidingsdiensten tijdens de uitvoering om ervoor te zorgen dat de aanbevolen maatregelen correct worden geïmplementeerd. Dit omvat het coördineren van bouw- en installatiewerkzaamheden, het bewaken van de voortgang en de kwaliteit van het eindresultaat.

Onze werkwijze

Inspectie

Wij stellen een plan van aanpak op en plannen een afspraak met de pandeigenaar voor een gebouwopname. Tijdens deze inspectie beoordelen we de huidige staat van uw vastgoed.

Rapportage

We vertalen de huidige nulmeting naar een duurzaamheidsadvies, inclusief een stappenplan voor het verduurzamen van uw vastgoed. Het volledige document omvat berekeningen van terugverdientijden op basis van besparingen.

Begeleiding

Naast het Klimaatontzorgingsprogramma bieden wij ook ondersteuning bij het aanvragen van subsidies, en bouwbegeleiding. Neem voor meer informatie hierover contact met ons op.