icon

Opdrachtgever

Beterwonen Almelo

Datum

October 30, 2023

Diensten

Bouwmanagement

In Almelo, Nederland, heeft Su-VC samen met Beter Wonen Almelo 16 energiezuinige woningen gebouwd aan de Frans Halsstraat die voldoen aan de nieuwste BENG-normen van 2021. Deze woningen zijn niet alleen duurzaam, maar ook geavanceerd op het gebied van verwarming.

Warmtepompen voor Duurzame Verwarming

Wat deze woningen opvallend maakt, is het gebruik van warmtepompen met bodemwarmte voor verwarming. Deze innovatieve technologie maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen en draagt bij aan zulke lage energiekosten dat bewoners kunnen genieten van comfort zonder afhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen.

Impressie & Eindresultaat
Slim Waterbeheer met een Wadi

Naast energiezuinigheid heeft Su-VC ook bijgedragen aan slim waterbeheer in dit bouwproject. In samenwerking met Sealand-Ideas en NXXS hebben we het ontwerp en de berekeningen voor een wadi verzorgd. Hierin kan maar liefst 20 mm hemelwater van het hele bouwplan effectief worden opgevangen en beheerd.

Een Voorbeeld van Duurzaam Bouwen

Dit project in Almelo is een inspirerend voorbeeld van duurzaam bouwen en hoe geavanceerde technologieën en innovatie kunnen samenkomen om moderne, energiezuinige woningen te creëren die voldoen aan de hoogste normen. Het resultaat is een positieve impact op het milieu en lagere energiekosten voor bewoners.

icon