Transformatie van het Warenhuys.

De voormalige V&D was op de begane grond reeds verhuurd aan winkels. De bovengelegen winkels en kantoren stonden leeg en zijn herontwikkeld tot sociale woningappartementen.

Transformatie van het Warenhuys.
Warenhuys
,
Nederland, Almelo

De voormalige V&D was op de begane grond reeds verhuurd aan winkels. De bovengelegen winkels en kantoren stonden leeg en zijn herontwikkeld tot sociale woningappartementen. De entree van deze appartementen is aan de achterzijde gepositioneerd zodat deze gevel tot leven is gekomen en er in de werfstraat een doorstroming ontstaat. De constructie is gehandhaafd en daar binnen zijn 30 appartementen gemaakt. De gevel aan het waagplein is miniem vooruit gebouwd met 0,5 tot 4 meter, en de gevel is zo opgebouwd alsof het lijkt dat er vroeger meerdere unieke panden altijd hebben gestaan. Het metselwerk is uniek met veel staand werk.

Warnhuys gerealiseerd en opgeleverd.