Projecten
Dec 15

de ontwikkeling en het bouwmanagement voor de renovatie van een bestaande school

de ontwikkeling en het bouwmanagement voor de renovatie van een bestaande school

Welkom bij dit projectbericht waar we de schijnwerpers richten op een bijzonder project in Almelo. Hier verzorgen wij, in samenwerking met Woningcorporatie Beter Wonen, de ontwikkeling en het bouwmanagement voor de renovatie van een bestaande school, die zal transformeren tot een Herbergier. Daarnaast wordt op hetzelfde terrein een nieuw Thomashuis gebouwd. Lees verder terwijl we de details van dit project onthullen.

Een Nieuwe Bestemming voor een Oude School

De voormalige school in Almelo ondergaat een opmerkelijke transformatie. Wat eens diende als een centrum voor onderwijs, zal binnenkort dienst doen als een Herbergier - een nieuw thuis voor 16 personen met geheugenproblemen. De Herbergier zal deze bewoners de zorg op maat bieden die ze verdienen, binnen een warme en gastvrije omgeving.

Een Thomashuis op hetzelfde Terrein

Op hetzelfde terrein als de Herbergier wordt een nieuw Thomashuis gebouwd. Dit Thomashuis zal plaats bieden aan 9 verstandelijk gehandicapten, waar ook zij kunnen rekenen op zorg op maat. Het project omvat niet alleen de bouw van nieuwe accommodaties, maar ook de ontwikkeling van een zorgomgeving die de individuele behoeften van de bewoners in het middelpunt plaatst.

Bouwmanagement en Ontwikkeling

Su-VC is er trots op de ontwikkeling en het bouwmanagement voor dit project te verzorgen. We nemen de verantwoordelijkheid op ons om de renovatie van de oude school en de bouw van het Thomashuis vlekkeloos te laten verlopen. Dit omvat niet alleen de fysieke constructie, maar ook het zorgen voor de kwaliteit van de leefomgeving voor toekomstige bewoners.

Herbestemming met Respect voor Historie

Bij de herbestemming van de school staat het behoud van historische kenmerken en erfgoed centraal. We werken nauw samen met alle betrokken partijen om ervoor te zorgen dat de oorspronkelijke architectuur en de unieke eigenschappen van het gebouw behouden blijven.

Dit project vertegenwoordigt de kracht van herbestemming en het belang van zorg op maat voor verschillende gemeenschappen. Su-VC werkt samen met Woningcorporatie Beter Wonen om een nieuwe thuis te creëren voor mensen met specifieke behoeften. Samen bouwen we aan een toekomst waarin de zorg en kwaliteit van leven centraal staan.

In dit pand zijn ook USAR-oefenigen plaatsgevonden, zie foto's hieronder.

USAR staat voor Urban Search and Rescue, wat vertaald kan worden als "stedelijk zoek- en reddingswerk". USAR-teams zijn gespecialiseerde eenheden die zijn opgezet om te reageren op rampen, natuurrampen en andere noodsituaties, vooral in stedelijke omgevingen waar het redden van mensen onder puin of in moeilijk bereikbare locaties een uitdaging vormt.

Bekijk de website van de Herbergier

Bekijk de website van het Thomashuis

Verder lezen

Bekijk meer