Opnieuw op bouwen vanuit een gestript pand.

De oude Kloosterhofflat bleek een “ sta-in-de-weg” te zijn voor de centrumontwikkelingen zowel fysiek als ook financieel vanwege grondwaarde waardoor sloop/nieuwbouw onmogelijk bleek.

Opnieuw op bouwen vanuit een gestript pand.
Kloosterhofflat
,
Nederland, Almelo

De oude Kloosterhofflat bleek een “ sta-in-de-weg” te zijn voor de centrumontwikkelingen zowel fysiek als ook financieel vanwege grondwaarde waardoor sloop/nieuwbouw onmogelijk bleek. Su-VC heeft in de initiatiefase een alternatief plan geintroduceerd door gehele pand te strippen en alleen de constructie te handhaven en van daaruit opnieuw op te bouwen. De in het verleden dubbele appartementen aan weerszijden van een centrale gang gelegen appartementen zijn vervangen door een open galerij aan het Kloosterhofpad en balkons aan de tuinzijde. De stadstuin komt eveneens uit de koker van Su-VC, er kan daardoor een hele andere omgeving ontstaan door middel van toepassing van een semi-permante stadstuin. Deze stadstuin fungeert voor de bewoners als hun tuin maar kan ook door bezoekers gebruikt worden als de oase van rust. Door toepassing van lange bakstenen wordt de lengte van het gebouw weggenomen. Een grote algemene tuinkamer , letterlijk in het groen,is er voor de bewoners gemaakt als verlenging van de stadstuin en hier kunnen allerlei activiteiten worden georganiseerd. Nadien is het centrumgebied uitgebreid en tegen de kloosterhofflat aan gebouwd en is het hele complex hernoemd als “ Woonkwadrant”. Gehele dak is voorzien van zonnepanelen en mossedumdak.