Projecten
Aug 1, 2023

Van Kerk tot Thuis: Herbestemming voor Begeleid Wonen in Stijl

Datum: 5 september 2023

Welkom bij Suijkerbuijk Vastgoed Consultancy B.V., waar we verhalen delen over opmerkelijke vastgoedprojecten die de tand des tijds doorbreken. Deze keer nemen we u mee in een inspirerende reis van herbestemming, waarin een traditioneel kerkgebouw transformeert tot een moderne thuis voor begeleid wonen.

Een Nieuw Hoofdstuk voor een Iconisch Gebouw

Stelt u zich eens voor: een majestueus kerkgebouw dat al jaren een prominente plek in de gemeenschap inneemt. In plaats van deze structuur te laten vervagen in de geschiedenis, hebben we besloten om het te transformeren tot een symbool van modern wonen en ondersteuning.

Van Kerkbanken naar Studioappartementen

Het hart van deze transformatie is de nieuwe functie van het gebouw: 21 studioappartementen voor begeleid wonen. Deze slim ontworpen appartementen bevinden zich op zowel de begane grond als de nieuw toegevoegde 1e verdieping. De gemeenschappelijke woonkamer bevindt zich op de begane grond, en grenst aan een prachtige tuin met een terras, waar bewoners kunnen genieten van rust en samenzijn.

Duurzaamheid en Moderne Architectuur

Bij het realiseren van deze visie hebben we duurzaamheid en moderne architectuur gecombineerd. Extra gevelopeningen zijn gecreëerd om licht en lucht in de ruimtes te brengen, terwijl een aanbouw aan de noordzijde van het gebouw zorgt voor een praktische ontsluiting. Deze aanpassingen zijn duidelijk zichtbaar en geven het gebouw een eigentijdse uitstraling. We hebben gekozen voor moderne materialen zoals glas, staal, aluminium of cortenstaal om de ingrepen in lijn te brengen met de oorspronkelijke architectuur.

Een Toekomst vol Mogelijkheden

De transformatie van dit kerkgebouw is een inspirerend voorbeeld van hoe vastgoedontwikkeling kan bijdragen aan de gemeenschap. We zijn trots op de samenwerking met alle betrokken partijen die deze herbestemming tot een succes hebben gemaakt.

Wilt u meer weten over ons werk in herbestemming en hoe we iconische gebouwen nieuw leven inblazen? Neem gerust contact met ons op.