Projecten
Aug 1, 2023

Van Boeken tot Balkons: Herontwikkeling van Bibliotheek tot Stijlvolle Appartementen

Datum: 5 september 2023

Welkom bij Suijkerbuijk Vastgoed Consultancy B.V., waar we opwindende vastgoedtransformaties tot leven brengen. Dit keer nemen we u mee in een buitengewone reis van transformatie, terwijl een oude bibliotheek wordt omgevormd tot moderne appartementen met innovatieve ontwerpkenmerken.

Een Nieuw Verhaal in de Oudste Hoofdstukken

Bibliotheekgebouwen hebben altijd een aura van kennis en geschiedenis uitgestraald. Nu, met een nieuw doel voor ogen, brengen we de bibliotheek tot leven met een transformatie die de basis van het verleden eert en de toekomst omhelst.

Ruimte voor Groen en Gemeenschap

Een van de opvallende kenmerken van dit project is het slopen van een deel van de bestaande bebouwing op de 1e verdieping. Hierdoor ontstaat er ruimte voor een prachtige daktuin en een betere ontsluiting voor de appartementen. Deze groene oase biedt bewoners de mogelijkheid om te ontspannen en te genieten van de natuur, midden in de stedelijke omgeving.

Een Hoekje van Innovatie

De mogelijkheid om het hoekvolume met schuine daken te vergroten en te verhogen, voegt een boeiende dimensie toe aan het ontwerp. Dit volume sluit naadloos aan bij de omliggende gebouwen en voegt karakter toe aan het stadsgezicht.

Balans en Oriëntatie

Optioneel wordt de entree van de naastgelegen appartementen aan de Oostwal zijde aangepast, waardoor balkons en woonkamers gericht worden op de straat. Dit draagt niet alleen bij aan de visuele aantrekkingskracht, maar creëert ook een harmonieuze balans tussen architectuur en omgeving.

Slim Ruimtegebruik en Gemeenschapsgevoel

De aanwezigheid van een fietsenstalling op de 1e verdieping benadrukt onze aandacht voor slim ruimtegebruik. De gemeenschappelijke daktuin op dezelfde verdieping versterkt het gemeenschapsgevoel onder bewoners, terwijl de gevels worden getransformeerd met meerdere gevelvlakken en schuine kappen die parallel lopen aan de straat.

De Toekomst van Wonen

De herontwikkeling van de bibliotheek tot moderne appartementen is een bewijs van de kracht van creativiteit en innovatie in de vastgoedwereld. Bij Suijkerbuijk Vastgoed Consultancy B.V. kijken we ernaar uit om meer gebouwen nieuw leven in te blazen en te transformeren tot leefruimtes die de essentie van het verleden behouden en de belofte van de toekomst omarmen.

Wilt u meer weten over ons werk in herontwikkeling en hoe we historische gebouwen transformeren? Neem gerust contact met ons op.