Actualiteit
Aug 1, 2023

HR++ Glas: De sleutel tot energiebesparing en comfortabele ruimtes

HR++ glas, ook wel bekend als hoogrendementsglas, is een geavanceerde vorm van beglazing die een belangrijke rol speelt in het verduurzamen van gebouwen. Als duurzaamheidsadviesbureau begrijpt Su-VC de impact van HR++ glas op energiebesparing en het creëren van comfortabele en energiezuinige ruimtes.

Energie-efficiëntie

Het belangrijkste kenmerk van HR++ glas is de uitstekende isolerende eigenschappen. Dit type glas bestaat uit twee glasplaten met daartussen een speciale gasvulling en een zeer dunne metaalcoating. Deze combinatie zorgt ervoor dat warmteverlies wordt geminimaliseerd en koudebruggen worden vermeden. Als resultaat kunnen gebouwen met HR++ glas hun warmte beter vasthouden in de winter en de hitte buiten houden in de zomer. Dit leidt tot aanzienlijke energiebesparingen, omdat er minder behoefte is aan verwarming en airconditioning.

Milieuvriendelijk

Door het verminderen van het energieverbruik draagt HR++ glas bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot en het tegengaan van klimaatverandering. Het gebruik van fossiele brandstoffen voor verwarming en koeling wordt verminderd, wat helpt om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Als duurzame oplossing past HR++ glas goed in het streven naar een koolstofarme en duurzame samenleving.

Comfortabel binnenklimaat

HR++ glas verbetert het comfort in gebouwen aanzienlijk. Doordat warmte beter wordt vastgehouden en kou buiten wordt gehouden, worden temperatuurschommelingen geminimaliseerd. Dit zorgt voor een aangenaam binnenklimaat, waar bewoners, werknemers en bezoekers van kunnen genieten. Daarnaast helpt HR++ glas ook om hinderlijke tocht te verminderen en condensatie op de ruiten te voorkomen, wat het comfort verder verhoogt.

Geluidsreductie

Naast het bieden van thermische isolatie, heeft HR++ glas ook geluidsisolerende eigenschappen. Het vermindert geluidsoverlast van buitenaf, zoals verkeer of bouwwerkzaamheden, waardoor de akoestische kwaliteit van de binnenruimtes verbetert. Dit is vooral belangrijk voor gebouwen in drukke stadscentra of langs drukke wegen.

Esthetisch en veelzijdig

HR++ glas is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en afwerkingen, waardoor het geschikt is voor diverse architecturale ontwerpen. Het verbetert de uitstraling van gebouwen en biedt tegelijkertijd de gewenste energie-efficiëntie. Met HR++ glas kunnen zowel nieuwe constructies als bestaande gebouwen worden geüpgraded naar een hoger niveau van duurzaamheid en esthetiek.

Su-VC staat klaar om organisaties, gemeentes en wooncorporaties te adviseren en te begeleiden bij het implementeren van HR++ glas in hun vastgoedportfolio. Met deze hoogwaardige beglazing kunnen we samen werken aan energiebesparing, een groener milieu en een comfortabelere leef- en werkomgeving. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over HR++ glas en andere duurzaamheidsopties die bijdragen aan een duurzame toekomst.