De herontwikkeling van de Kloosterhofflat tot Woonkwadrant door Su-VC kwam voort uit de noodzaak om een obstakel voor de centrumontwikkelingen aan te pakken. Sloop en nieuwbouw waren vanwege de grondwaarde onhaalbaar. Su-VC stelde een alternatief voor waarbij de flat werd gestript en alleen de constructie werd behouden voor heropbouw.
De oorspronkelijke dubbele appartementen werden vervangen door een open galerij aan het Kloosterhofpad en balkons aan de tuinzijde. Su-VC ontwierp ook een stadstuin, die dient als een groene oase voor bewoners en bezoekers.
Door lange bakstenen te gebruiken, lijkt het gebouw korter. Een grote gemeenschappelijke tuinkamer werd toegevoegd als verlenging van de stadstuin, waar bewoners diverse activiteiten kunnen ondernemen.
Het centrumgebied werd uitgebreid en tegen de Kloosterhofflat aangebouwd, wat leidde tot de hernoeming van het complex naar "Woonkwadrant". Deze naam weerspiegelt de multifunctionaliteit en moderne aanpak van het project.
Het dak van het Woonkwadrant heeft zonnepanelen en een mossedumdak, wat bijdraagt aan een duurzamere leefomgeving voor de bewoners en de omgeving.