Projecten
Aug 1, 2023

Herontwikkeling van een Gemeentelijk Monument

Datum: 5 september 2023

Welkom bij Suijkerbuijk Vastgoed Consultancy B.V., waar we graag verhalen delen over het behoud van cultureel erfgoed en de transformatie ervan in moderne meesterwerken. In dit bericht nemen we u mee op een fascinerende reis van weerstand en veerkracht, waarbij een gemeentelijk monument dat enige tijd leegstond een nieuwe kans heeft gekregen.

Een Monument met een Missie

Gebouwen zijn niet alleen structuren, maar ook dragers van geschiedenis en herinneringen. Het monument dat we hier bespreken, heeft enkele jaren leeggestaan en werd geconfronteerd met uitdagingen in de planontwikkeling, voornamelijk vanwege de monumentencommissie die plannen tegenhield. Oorspronkelijke plannen voor 24 zorggerelateerde appartementen werden niet gerealiseerd vanwege tegenstand.

Vernieuwing en Doorzettingsvermogen

Binnen een tijdsbestek van slechts 4 maanden heeft Suijkerbuijk Vastgoed Consultancy B.V. een nieuwe koers ingezet. Het indienen van een omgevingsvergunning was een cruciale stap om het project van de grond te krijgen. Intensief overleg met Stichting 't Oversticht, de monumentencommissie, heeft geleid tot overeenstemming en een nieuw plan dat 34 sociale woningbouw appartementen omvat.

Van Tegenslag naar Overwinning

Helaas werd het project geconfronteerd met tegenslag toen enkele dagen voor de bouwstart een brand uitbrak na een inbraak. De eerste verdieping en kapverdieping werden verwoest. Dit vereiste niet alleen een nieuwe omgevingsvergunning, maar ook nieuwe houtconstructieberekeningen en onderhandelingen met de brandverzekering.

Een Nieuw Begin met Eerbied voor het Verleden

Het herontwikkelingsproject heeft zich gemanifesteerd als een eerbetoon aan erfgoed en veerkracht. Met diep respect voor authentieke elementen is het monument vernieuwbouwd tot een moderne woonomgeving die recht doet aan zowel het verleden als de toekomst.

Een Verhaal van Herstel

Dit project vertelt een verhaal van vastberadenheid en herstel. Bij Suijkerbuijk Vastgoed Consultancy B.V. geloven we in het herwaarderen van erfgoed en het omvormen ervan tot een bron van inspiratie voor nieuwe generaties.

Wilt u meer weten over ons werk in monumentbehoud en vastgoedtransformaties? Neem gerust contact met ons op.