Projecten
Aug 1, 2023

Herontwikkeling van de Kloosterhofflat

Datum: 5 september 2023

Welkom bij Suijkerbuijk Vastgoed Consultancy B.V., waar we graag verhalen delen over innovatieve vastgoedprojecten die het stedelijke landschap transformeren. In dit bericht nemen we u mee op een reis van transformatie en vernieuwing, waarbij de oude Kloosterhofflat een nieuw leven heeft gekregen als het bruisende "Woonkwadrant".

Een Alternatieve Aanpak

De oude Kloosterhofflat, die ooit als een "sta-in-de-weg" werd beschouwd voor centrumontwikkelingen, heeft een nieuw begin gekregen dankzij de innovatieve aanpak van Suijkerbuijk Vastgoed Consultancy B.V. In plaats van te kiezen voor sloop en nieuwbouw, hebben we het pand gestript en alleen de constructie behouden als basis voor de transformatie.

Van Gang naar Galerij, van Balkon naar Oase

De dubbele appartementen aan weerszijden van een centrale gang zijn getransformeerd in een open galerij aan het Kloosterhofpad en balkons aan de tuinzijde. Dit heeft niet alleen de esthetiek van het gebouw verbeterd, maar ook de interactie met de omgeving vergroot. De stadstuin, een concept geboren uit de creatieve geest van Su-VC, dient als een groene oase van rust voor zowel bewoners als bezoekers.

Verbinding en Vernieuwing

De stadstuin heeft het potentieel om een hele nieuwe omgeving te creëren en de algehele beleving te transformeren. De toevoeging van lange bakstenen aan de gevel breekt de lengte van het gebouw, terwijl een grote algemene tuinkamer een gemeenschappelijke ruimte biedt voor bewoners en activiteiten.

Duurzame Toekomst

Bij Suijkerbuijk Vastgoed Consultancy B.V. geloven we in duurzame oplossingen voor de toekomst. Het hele dak van het "Woonkwadrant" is bedekt met zonnepanelen en een mos sedum dak, waardoor niet alleen energie wordt opgewekt, maar ook groen wordt geïntegreerd in de structuur.

Een Hoofdstuk van Vernieuwing

Het "Woonkwadrant" is niet alleen een gebouw, maar een levende getuigenis van vernieuwing en transformatie. Bij Suijkerbuijk Vastgoed Consultancy B.V. zijn we trots om bij te dragen aan de transformatie van de stedelijke omgeving en het creëren van ruimtes die resoneren met het heden en de toekomst.

Wilt u meer weten over ons werk in vastgoedtransformaties en duurzaam bouwen? Neem gerust contact met ons op.